Lyme markt

Van de ziekte van Lyme heeft iedereen wel eens gehoord. Enkelen hebben er van dichtbij mee te maken. Helaas worden zo'n miljoen mensen per jaar in Nederland gebeten door een teek. Waarvan rond de 27.000 mensen de ziekte van Lyme krijgen. Het werkelijke aantal is echter veel hoger. Deze cijfers zijn de geregistreerde gevallen. Het vermoeden is dat 1 op de 5 Nederlanders nu Lyme heeft, maar mogelijk zelfs 1 op de 3 mensen! 

 

De één kan met de klachten prima functioneren, de ander is zeer ernstig ziek en alles wat er tussenin zit. Het ziektebeeld kan enorm verschillen. Helaas is er nog veel onbekend over de ziekte en bestaan er vele fabels, die zelfs door medisch deskundigen nog volop worden verkondigd. Daarnaast is er een bijna even grote groep mensen, die voor deze lymepatiënten mantelzorger is geworden. Een (fulltime) baan die je eigenlijk ongevraagd per direct aangaat. Ook zij kunnen steun en ideeën gebruiken om deze zware taak te kunnen volhouden. Het lyme style programma van Teek the Day, een leefstijl voor lymepatiënten, is er ook voor hen.

De groep lymepatiënten in Nederland van 1,5 miljoen (waarschijnlijk al zeker 3,5 miljoen) is absoluut de moeite waard om gezien en gehoord te worden. Wij hebben bij Teek the Day een heel life/lymestyle programma ontwikkeld voor hen en hun mantelzorgers. Daar hoort ook een boek en een tisanelijn (medicinale kruidenmixen) bij vanuit Lyme style. Zeer belangrijk om een stukje herstel e/o stabiliteit creëren zijn voeding, (alternatieve) medicatie, acceptatie - mindset en balans tussen rust en inspanning.


Teek the Day organiseert samen met Lyme style op zaterdag 23 april een lyme markt in de buitenlucht. We willen de lymepatiënten, hun mantelzorger en iedereen die in het onderwerp geïnteresseerd is informeren in alles wat zou kunnen bijdragen in het herstel. Dit is uniek, er is geen enkele markt die zich hierop specialiseert. 


Uiteraard wordt de markt gehouden met de coronaregels die dan gelden. We verwachten bij deze primeur nog geen honderden mensen, dus 1,5 meter afstand moeten we kunnen waarborgen. Bovendien is de markt lekker in de buitenlucht, want een buitje daar kunnen we wel tegen toch?

 

Wanneer?   23 april 2022 van 10.30 - 16.00 uur

Waar?  op de akker achter ons huis op de Polweg 3 a 7875 CG in Exloo (Drenthe)

Voor wie? Voor iedereen die geïnteresseerd is in informatie over herstelmogelijkheden bij de ziekte van Lymewarme groet,
Regina Soetens van www.teektheday.nl   en Carina van Welzenis van  www.lyme-style.com