Opladen voor de dag

Gepubliceerd op 21 februari 2022 om 15:29

Ik weet nu hoe anders het voelt als je opgeladen de dag kan beginnen. Dat heeft wel even geduurd voordat ik wist HOE ik dit kon doen. En daarnaast is het ook een zoektocht geweest naar wat bij mij past.

Misschien herken je de volgende situatie: je wordt wakker en voelt je werkelijk als gebroken! Heb je wel geslapen? Staat de wekker wel goed?

Ik probeer mezelf uit bed te laten opstaan, mijn hele lijf doet pijn. Maar goed, ik strompel als het ware naar de badkamer en na wat te hebben bewogen en gelopen lijkt de stijfheid wat af te nemen. Alleen de pijn hé.. die is er nog steeds en wat kan je murw worden van pijn!

Hoe kan ik de pijn die ik continue voel omzetten in positieve energie die me niet langer leegzuigt? Dit is natuurlijk voor iedereen verschillend; dat wat mij helpt hoeft jou natuurlijk helemaal niet te helpen en het kan ook zo zijn dat het niet bij jou past.

Ik ben zelf meestal vroeg wakker en als ik dan eenmaal uit bed ben, probeer ik met een meditatie de pijn die ik ervaar om te buigen waardoor ik de dag beter aankan.

Maar hoe focus ik mezelf? Het helpt mij om een muziek aan te zetten: dit kan een meditatiemuziek zijn of natuurgeluiden. Bij elke gedachte die ik heb, stuur ik mijn aandacht weer naar de muziek. En dat was in het begin helemaal niet zo makkelijk en zo nu en dan best frustrerend. Wat belangrijk is, is dat ik dit mezelf niet kwalijk neem, want het is oké dat ik afgeleid wordt en er allerlei gedachten voorbij vliegen. 

Door gedachten te laten komen en gaan en mezelf steeds weer naar de muziek terug te leiden, ga ik geleidelijk aan van 'buiten' naar 'binnen'.

Zo heb ik mezelf als het ware getraind om de rust te vinden en mijn focus te verleggen van pijn en energieslopend naar een stuk stilte en positieve energie. Door deze oefening merk ik dat als ik meer in de muziek en ontspanning zit, ook de pijn wat meer naar de achtergrond kan verplaatsen. Dit doe ik door mijn ademhaling te volgen. (dit gaat vaak al vanzelf doordat ik rustiger wordt en meer ontspan waardoor mijn ademhaling al dieper en rustiger wordt)

Eerst ga ik bewust op zoek naar de pijn en probeer te voelen waar deze zit en neem hier even de tijd voor dit te ervaren. Vervolgens richt ik mijn ademhaling op deze plek en kan ik heel rustig de pijn laten zakken en vanuit mijn ontspanning positieve energie mijn lijf laten binnen stromen waardoor de pijn beter te verdragen wordt. De pijn gaat niet weg maar overheerst niet meer.

 

Is dit hele verhaal mooi maar voor jou niet toepasbaar? Te zweverig of heb je geen idee hoe je dit kunt gaan oppakken?           

Dan zou ik je willen uitnodigen om bij ons, Teek the Day, dit te komen ervaren en ontdekken wat bij jou past en kan helpen!

Wij zijn er namelijk speciaal voor jou! Voor de chronisch lymepatiënt en directe mantelzorger.

We bieden je een diversiteit aan activiteiten op maat, maar ook een stuk informatie over voeding en hoe je de kracht van de natuur kunt gebruiken voor jouw lyme of jouw mantelzorgfunctie.

En hoe fijn is het om met andere lymies of mantelzorgers in contact te komen en gezien en gehoord te worden! 

 

Regina

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.